14-09-2015

BBC Omelet

(B)rie, (B)roccoli en (C)hampignons blijken verrassend goed samen te gaan, zo blijkt uit het volgende recept. Uit zo'n blaadje dat je gratis bij de supermarkt kunt meenemen. Meestal pak ik voor het koken een kookboek als inspiratie bron, maar dit keer vond ik een aantal leuke recepten in zo'n blaadje en besloot er een paar een kans te geven. Vegetarische recepten zijn soms schaars in de boodschappenmagazines. En als ze er in staan lijken ze soms op het oog een beetje flauw. Gelukkig kun je zelf met verse kruiden, een pepertje, wat geraspte kaas en zout, peper en citroensap de boel vaak wel opleuken. Dit recept was, na aanpassing van wat ingrediënten om het een beetje budget te houden, vegetarisch te maken en ook om niet teveel restjes groenten te hebben, verrassend smakelijk. Kaas doet natuurlijk veel, maar de groente en champignons worden niet ondergesneeuwd. Alles gaat heerlijk samen en vormt een lekker eiwitrijk hoofdgerecht voor door-de-week. Wel even aan je eiwit-scheiden skills werken. 

Brie, broccoli en champignon omelet - naar een recept uit Boodschappen nummer 9 september 2015 (1-2 persoon*)


150 gram broccoli
75 gram kastanje champignons
2 eetlepels zonnebloem of maïskiemolie
3 eieren, gesplitst
2 eetlepel melk of room
zout en versgemalen zwarte peper
3 flinke plakken brie
geraspte Parmezaanse kaas

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stelen en snijd de stelen in kleine stukken. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Roerbak als de olie heet is de broccoli en champignons in zo'n 2 minuten. Haal de pan van het vuur. 
Klop de eiwitten stijf. Meng de melk of room met het eigeel en zout en peper. Meng met een spatel het eigeel-mengsel door de eiwitten. 
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bak hier in de omelet in zo'n 2-3 minuten aan één kant bruin. Zet eventueel een deksel op de pan, zodat de bovenkant ook stolt. Draai de omelet om en bak 1 minuut, zodat ook die kant kleurt. Dit is niet noodzakelijk, maar ik vind het persoonlijk wel lekker. Draai dan nogmaals de omelet om, bestrooi één helft met de broccoli, champignons en de leg de plakken brie erop. Sla de omelet dubbel, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer. 

Eet smakelijk!

* Ik kan dit in een goede bui in mijn eentje op. Voor twee personen zou ik er wat brood en misschien een simpele salade bij serveren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten