07-12-2012

Prinses op de Kikkererwt

Een van mijn verslavingen van de laatste jaren zijn kikkererwten. Zo lekker, en zo makkelijk en veelzijdig in gebruik. Soms maak ik er slechts een simpele salade mee door de uit blik af te spoelen en met citroensap en verse zwarte peper te bestrooien. Hemels. Dit gaat misschien iets te ver voor de minder fanatieke kikkererwt liefhebber, dus gelukkig is er nog zoveel meer met een kikkererwt te maken. Bijvoorbeeld deze heerlijk curry met spinazie en kokosmelk. De aardse kikkererwt, licht bittere spinazie en zoete kokosmelk gaan geweldig samen. Met rijst, naanbrood en bijvoorbeeld pruimen chutney is dit Indian inspired feest compleet. 

En... misschien komt er volgend jaar wel een kikkererwt-week op dit blog!

Kikkererwten-spinaziecurry - Naar recept van Valli Little in delicious.magazine november 2012 (4-6 personen)


1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 centimeter gember, geraspt
2 tenen knoflook. geperst
12 curryblaadjes*
1 eetlepel panch phoran of bruin mosterdzaad
1 eetlepel kerriepoeder
1 blik kokosmelk (400 milliliter)
2 blikken kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
250 gram cherrytomaartjes, gehalveerd
100 gram spinazieblaadjes

Verhit olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de ui, gember, knoflook en curryblaadjes al omscheppend zo'n 5 minuten tot de ui zacht en glazig is. Voeg de panch phoran/mosterdzaad en de kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee. Doe daarna de kokosmelk en kikkererwten erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen. Roer de tomaatjes en spinazie erdoor, kook even mee en draai dan het vuur uit. Serveer met bovengenoemde bijgerechten en bestrooi eventueel met verse koriander. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten