25-01-2013

Foolproof or Your Money Back!

Heerlijk, van die recepten waar je niet zoveel bij hoeft na te denken. Waarvan je weet dat het eigenlijk niet kan mislukken. Weinig moeite, maximale smaak. Pasta, paprika, kaas...dat zijn zo'n beetje de hoofdbestanddelen van dit recept. Het origineel vraagt om Taleggio kaas, maar dat ben ik nog niet tegengekomen in de supermarkt (tip mij als je het vindt, dan schrijf ik er een Supermarkt Surprise over), daarom gebruikte ik buffelmozzerella. Smelt ook heel goed, maar het maakt de smaak van het gerecht milder. Om dit te compenseren kun je wat Parmezaanse kaas en zwarte peper over de schotel strooien.De makkelijke maaltijd à la moi!

Pasta with Taleggio (of Buffelmozzerella) - naar recept uit 101 Veggie Dishes (4 personen)


2 eetlepels olijfolie
1 ui, in halve ringen
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
2 tenen knoflook, in plakjes
300 milliliter passata (gezeefde tomaat)
350 gram rigatoni
snufje suiker
handje verse basilicum, in stukjes gescheurd
250 gram taleggio of buffelmozzarella, in dunne plakjes
Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
Versgemalen zwarte peper (optioneel)

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de paprika's toe en bak op middelhoog vuur tot deze licht gebruind zijn. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de passata en 150 milliliter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 15 minuten pruttelen tot de saus dikker is geworden.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken. Verhit de gril in de oven op de hoogste stand. Proef de saus en voeg eventueel zout, peper en een snufje suiker toe (daarmee smaakt de tomaat meestal tomatiger). 
Voeg de pasta en de helft van de basilicum aan de saus toe en giet het geheel in een lage ovenschaal. Verdeel de plakjes taleggio of mozzarella erover en bestrooi eventueel met extra Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper. Verhit 5 minuten onder de hete gril. Strooi de rest van de basilicum erover en serveer.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten