30-01-2013

Toen de tuinboon in de hummus kwam...

Eigenlijk is het maken van hummus met een bonensoort niet eens zo gek. Kikkererwt is immers ook een peulvrucht, dus waarom zou je hem niet vervangen door een andere boon of erwt? Deze prachtige groene hummus is gemaakt met tuinbonen. Ik gebruikte diepvriesbonen, maar waarschijnlijk zijn (dubbel)gedopte verse bonen nog lekkerder. Als je verse kunt krijgen het proberen waard natuurlijk. Anders zijn de diepvriesbonen prima voor gebruik. Gemalen komijn is de smaakmaker in het recept, maar ik denk dat het ook lekker is met (gerookte) paprikapoeder om, met de pul biber, een extra pittige tegenhanger te bieden aan het aardse van de tuinbonen. Experimenteer gerust!

Tuinbonen Hummus - naar recept van Nadia Zerouali & Merijn Tol in delicious.magazine november 2012 (4-8 personen)


500 gram tuinbonen, gedopt of diepvries
1/2 teen knoflook
150 milliliter witte tahina
citroensap
frisgroene olijfolie
komijnpoeder
pul biber

Kook de tuinbonen in ongeveer 10 minuten gaar, of wanneer je diepvries gebruikt korter (staat vaak op verpakking). Laat ze uitlekken en afkoelen. Pureer ze met de knoflook en tahina met een staafmixer of in een keukenmachine en breng op smaak met zout en citroensap. Schep op een bord of in een schaal en bestrooi met komijn en pul biber. Serveer met lekker (plat) brood.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten