10-11-2012

Een Linzensoep Sprookje

Linzen zijn een 'staple food' voor vegetariërs (nog steeds geen mooie vertaling voor gevonden). Jammer dat ze er soms zo onappetijtelijk en on-sexy uitzien. Misschien dat je daarom soms afkeurende blikken krijgt als je vertelt dat je lekker met linzen gaat koken. Linzen zijn echter echt heel leker en het proberen waard. Toegegeven, ook deze vullende linzen-groentensoep ziet er niet heel aantrekkelijk uit. Zelfs de oranje worteltjes en frisgroene spinazie kunnen de saaie bruine kleur amper verhullen. Laat je als verstandig mens, en eter, echter niet ontmoedigen je aan dit recept te wagen. Want wat hij aan uiterlijke charme laat liggen wordt dubbel terugbetaald in smakelijkheid. Zo worden de lelijke linzen alsnog omgetoverd tot een prachtige zwaan.

 Lotsa Veggies Lentil Soup - Naar recept van Isa Chandra Moskowitz uit Appetite for Reduction

 

1 theelepel olijfolie
1 middelgrote ui, in stukjes
3 tenen knoflook, geperst of fijn gehakt
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde dragon
vers gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zeezout
2 stengels bleekselderij en kleine plakjes
250 gr wortels in plakjes
250 gr courgette in kleine blokjes
190 gr groene of Du Puy linzen
1,5 liter groentebouillon
180 ml tomatensaus (pasata)
125 gr bladspinazie, gewassen en grof gehakt

Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. Sauteer de ui in de olie transparant (5 minuten). Gebruik wat bakspray of meer olie als de ui blijft plakken. Voeg knoflijk, tijm, dragon, peper en zout toe en bak nog 1 minuut mee. 
Voeg de selderij, wortel, courgette, linzen en groentebouillon toe en meng door elkaar. Dek de pan af en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en kook ongeveer 45 minuten tot de linzen en groenten gaar zijn en de soep wat ingekookt is. 
Voeg de tomatensaus en spinazie toe en kook mee tot de spinazie wat slinkt. Doe het vuur uit en laat de soep nog een kwartiertje staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer warm in grote soepkommen.
Enne... de soep smaakt volgende dag nog beter!

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten