26-11-2013

A Meal in Two Acts: Spice Up My Pumpkin

Wat leuk dat je dit leest! Hopelijk komt dat doordat je heel nieuwsgierig bent naar het tweede deel van het recept van vorige week. De zwartoogbonen stoofpot gaat namelijk prachtig samen met deze pittige pompoen. Pompoen is een groente die in vele keukens een plekje heeft veroverd. Bij mij komt hij vooral in de herfst en winter vaak op tafel. In deze aromatisch stoofpot blijft de pompoen, ondanks de heerlijk geurende kruiden die toegevoegd worden, centraal staan. Het heet 'pittige' pompoen, maar is meer zoet dan scherp. Als je toch wat echte pit in het gerecht wilt, bak dan een halve theelepel chilivlokken mee, of gebruik iets meer kerriepoeder.

Pittige Pompoen - Naar een recept van Linda McCartney uit Linda McCartney's beste vegetarische gerechten (4 personen)


25 gram boter 
700 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
3 tomaten, gepeld en gehakt
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels kerriepoeder
snufje nootmuskaat
1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
300 milliliter water
zeezout en versgemalen zwarte peper

Smelt de boter in een grote (braad)pan en voeg zodra het smolten is de pompoen, ui, knoflook, tomaten, en specerijen toe. Bak zo'n 5 minuten en voeg daarna het water toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook. Laat het geheel pruttelen, zo'n 15 minuten, tot de pompoen zacht is. Breng op smaak met zout en peper. 
Serveer de pittige pompoen met de zwartoogbonen stoofpot en wat rijst of couscous. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten