21-08-2013

And on a Summer's Day, God Created the Salad!

Zomerse dagen kunnen soms moeilijk verleiden tot ploeteren in een warme keuken om iets lekkers op tafel te zetten. Gelukkig zijn er voor dat soort dagen geweldige salade recepten die à la minute op tafel kunnen. Een kwestie van 'assembleren'. Deze salade is een geweldige combinatie van hartig en zoet, waar je heel gelukkig van wordt. Klaar in een mum en enorm yum!

Salade met brie, peer en pecannoten - 4 personen

 

200 gram brie
3 stevige, zoete peren
1 kropje (boter)sla, blaadjes van de kern gescheurd
4 eetlepels pecannoten, gehakt
2 eetlepels gedroogde cranberry's, optioneel
1 eetlepel honing

Snijdt de brie in kleine puntjes, of 'verbrokkel' in hapklare stukjes. Was de peren en snijdt doormidden. Verwijder het klokhuis en snij in dunne repen. Was en droog de slabladeren en verdeel over de vier borden. Leg de brie en peer erop en strooi de pecannoten, en eventueel de cranberry's erover. Druppel als laatste de eetlepel honing over het geheel.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten