15-03-2014

Bakker? Heeft u ook spruitjestaart?

Je kent vast het grapje van de worteltjestaart, die, als de bakker het eindelijk in huis heeft, eigenlijk heel vies blijkt te zijn. Dat kan absoluut niet worden gezegd van deze spruitjestaart. Het recept spreekt van een clafoutis, maar je kunt het ook zien als een quiche zonder korst, of een iets ingewikkeldere frittata. Welke naam je het beestje ook geeft, er zitten a) eieren in en het is b) erg lekker. Spruitjes stonden veel op mijn menu deze winter. Goedkoop, smaakvol en veelzijdig. Dat bewijst ook dit recept weer. 

Hartige clafoutis van spruitjes en cashewnoten - naar een recept uit de Happi-food special van Happinez, 2013 (6 personen)


2 theelepels zout
500 gram spruitjes, harde onderkant verwijderd
6 eieren
2 eetlepels maïzena
1 theelepel kerriepoeder
2 deciliter kokosmelk
1 bosje koriander (+/- 15 gram)
olie om mee in te vetten
100 gram cashewnoten

Verwarm een oven voor op 180 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg een theelepel zout en de spruitjes toe en kook deze in 5 minuten beetgaar. Giet af en laat ze even schrikken onder de koude kraan.
Pureer de eieren, maïzena, kerriepoeder, kokosmelk en 1 theelepel zout met een staafmixer. Hak de koriander grof en roer de helft door het ei-mengsel. Vet een quiche-vorm in met olie en verdeel de spruitjes en cashewnoten over de bodem. Giet het ei-mengsel er gelijkmatig overheen. Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de koriander, snijd in punten en serveer. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten