10-06-2014

Post-dansvloer-voer

Ik dans. En af en toe mag ik optreden. Als je dan op een zomerse dag onder bloedhete lampen hebt geprobeerd het beste uit jezelf te halen, heb je daarna trek. Vooral in licht doch voedend voedsel. Vooral niet te ingewikkeld, maar wel gezond en lekker, want je voelt je heerlijk na al het draaien en rollen over de vloer en dat gevoel wil je nog even vasthouden. Ik heb zo'n recept gevonden. Voer voor na een middag dansen (of zwemmen, fietsen of wandelen). "Popeye-sla", tomaat, pasta en bonen. En natuurlijk een vleugje aandacht en liefde. Lekker!

Pasta & bonen met spinazie - naar een recept van Isa Chandra Moskowitz uit Appetite for Reduction (4 personen)


1 theelepel olijfolie
6 teentjes knoflook, geperst
900 gram pruimtomaten, grof gehakt
65 milliliter droge witte wijn of groentebouillon
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
versgemalen zwarte peper
1 theelepel zout
1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
225 gram kleine (volkoren) pasta, bijvoorbeeld orecchiette
450 gram spinazie, gewassen en uitgelekt

Breng een pan water aan de kook voor de pasta. 
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook in de olie voor ongeveer 1 minuut, tot de knoflook begint te geuren. Voeg de tomaten toe, de wijn, oregano en tijm, en het zout. Breng aan de kook. Voeg zodra het geheel kookt de bonen toe en zet het vuur lager. Kook ongeveer 15 minuten, tot de tomaten uit elkaar vallen en de saus geslonken is en dikker is geworden. Proef af en toe (voorzichtig = heet!) en voeg wat peper en zout toe.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de saus dikker is zet je het vuur helemaal laag en laat je de saus rustig doorpruttelen. 
Giet de pasta af. Doe in een kom (of in de kookpan) steeds een schep pasta, dan saus en een flinke hand spinazie en roer alles goed door elkaar. Herhaal en blijf roeren tot de spinazieblaadjes verleppen (maar wel fris groen blijven zien). Serveer!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten