23-03-2015

Thuiswerklunch

Wat heerlijk is het om af en toe thuis te kunnen werken. Het fijnste vind ik dat ik een keer iets anders voor de lunch kan eten dan boterhammen of restjes opgewarmd eten. Ik heb, of eigenlijk neem, even de tijd om wat klaar te maken. En dan kan heel snel en eenvoudig. Dit recept heeft 5 ingrediënten. En daarmee tover je een smakelijke Spaanse tortilla tevoorschijn die je, wellicht al verder werkend achter de laptop, met wat brood erbij op eet. Een traktatie op zo'n dagje dat je werkt en toch de tijd aan jezelf lijkt te hebben. Ik word er in ieder geval productiever van. Ook in de keuken!

 Tortilla met zoete aardappel - naar een recept van Chickslovefood uit Het 5 or less-kookboek (2 personen)


2 zoete aardappelen
1 kleine rode ui
1 eetlepel zonnebloem of maïskiemolie
klein handje vol bladpeterselie
6 eieren
50 gram feta, verkruimeld
zout & versgemalen zwarte peper


Schil de zoete aardappel en snijd deze in zeer dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Pel de ui, halveer deze en snijd in dunne halve maantjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan (liefst een die in de oven kan). Bak hierin de zoete aardappel plakjes en rode ui zo'n 5 tot 10 minuten tot de aardappelschijfjes zachter en iets bruin zijn. 
Hak ondertussen de peterselie fijn. Breek de eieren in een kom en klop met de peterselie en feta en wat zout en peper door elkaar. 
Zodra de zoete aardappel klaar is giet je het ei-mengsel in de koekenpan. Laat de tortilla helemaal stollen. Dit gaat makkelijker met een deksel op de pan. Als je het, net als ik, fijn vind dat de bovenkant ook mooi bruin wordt, kun je de tortilla nog zo'n 3 minuten onder de hete gril in de oven zetten tot de bovenkant kleurt. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten