18-05-2015

Raspen, bakken & klaar: Courgette & pasta

De tijd voor lichte en makkelijke recepten komt er weer aan. Met een paar ingrediënten lekker en, toch ook wel, gezond eten. Dit recept is ideaal voor als de zon nog schijnt wanneer je uit je werk thuis komt. In een mum van tijd heb je dit op tafel, of in een bord op schoot, zodat je nog even de laatste zonnestralen kunt meepakken. Deze pasta heeft niet een saus in de traditionele zin van het woord, maar de geraspte courgette, die je bakt tot hij zacht is, plakt toch op een saus-achtige wijze aan de pasta. Feta zorgt voor wat zuivel en zout en de citroenschil voor een fris accent. Hoewel je courgette en tomaten het hele jaar door wel kunt krijgen, is de zomer traditioneel de tijd voor courgettes en smaakvolle tomaten. Extra reden om dit eens te proberen. 

Pasta met courgette, tomaat en feta - eigen recept (1 persoon)


1 eetlepel olijfolie
1/2 courgette, geraspt
1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
75 - 100 gram spaghetti
3/4 smaaktomaatjes
25 gram feta
1 citroen
zout en versgemalen zwarte peper

Zet voor de pasta een grote pan water op met wat zout en breng aan de kook. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en knoflook toe zodra de olie heet is en roerbak deze ongeveer 8-10 minuten tot de courgette begint te kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking (afhankelijk van het merk). Snijd de tomaatjes in achten. Giet de pasta af en daarna in de koekenpan. Roer door de courgette heen. Haal de pan van het vuur en giet de pasta in een diep bord. Meng de tomaten er door. Verkruimel de feta erover en rasp wat van de schil van de citroen erover. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten