05-05-2013

Chickpea week! - Chickpea Apple Tahini salad

The Vegan Stoner is een van de grappigste en verrassend conceptuele veganblogs die ik ken. Simpel, maar doeltreffend, net als de meeste gerechten die erop staan. Zoals bijvoorbeeld een salade met groene appel, rode paprika en, jawel, kikkererwten! Sluit deze Chickpea Week! af met deze doodeenvoudige salade. Typisch zo'n salade waar je niet bij hoeft na te denken. Alleen het snijden van de appel en paprika kost enige moeite, voor de rest is het assembleren. Groente, fruit, peulvrucht, dressing, en, voilà, je kunt eten. Heerlijk voor dagen waarop koken geen prioriteit heeft. En kun je hierna geen genoeg meer krijgen van kikkererwten, blijf dan gewoon dit blog volgen. Ik weet zeker dat de laatste kikkererwt nog lang niet de revue heeft gepasseerd. 

Chickpea Apple Tahini Salad - naar recept van The Vegan Stoner (1 à 2 personen)


1 rode paprika, gewassen
1 groene appel (Granny), gewassen
1 eetlepel tahin
1 eetlepel agave siroop*
1 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel citroensap
1 blik kikkererwten, uitgelekt (300 gram)

Snijdt de paprika door midden. Verwijder zaad en zaadlijsten. Snijdt daarna in blokjes. Het mag grof, net wat je zelf lekker vindt. Snijdt de appel (met schil) in kwarten, die door de helft, en de helften in stukjes. 
Roer in een kom de tahin, agave, balsamico en citroensap door elkaar tot een dressing. Schep de appel en paprika er doorheen. Schep daarna de kikkererwten erdoor. Meng goed en serveer.

Eet smakelijk!

* of honing voor de niet-veganist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten