11-02-2014

Pasta in de knoop?

Raw-foodies eten pasta gemaakt van rauwe courgette en wortellinten. Slim, want net echt, en waarschijnlijk ook heel gezond. Maar is het pasta? Nee, nothing beats the real deal. Voor mij geen raw-food dieet, maar die wortellinten zie ik wel zitten. Ze geven prachtig kleur aan je witte spaghetti of tagliatelle. Met wat groene kruiden en witte kaas wordt het helemaal vrolijk.

Tagliatelle met wortellinten - naar een recept uit Allerhande februari 2014 (4 personen)


250 gram winterpeen, geschild (probeer wat langere penen uit te zoeken)
1 citroen, schoongeboend
75 milliliter olijfolie
300 gram tagliatelle
15 gram koriander, gehakt
200 gram zachte geitenkaas

Schaaf met een dunschiller linten van de winterpeen. Draai rond tijdens een schaven zodat je ongeveer even dikke linten krijgt. Je gebruikt niet de hele peen (de restje kun je verwerken in salade of als snack tussendoor eten). Rasp de schil van de citroen, snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit.
Verhit de olie in een kleine koekenpan. Voeg de citroenrasp toe en haal gelijk van het vuur. Maak de olie niet te heet, want dan verbrand de citroenrasp. 
Kook de pasta volgens de verpakking. Kook in de laatste minuut de winterpeen mee. Giet af, vang wat kookvocht op en doe terug in de pan. Voeg wat van het kookvocht bij de citroenolie. Roer dit door de pasta met het sap, wat peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met verkruimelde geitenkaas en koriander. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten