24-05-2014

Courgette... and go!

Restje courgette in de koelkast? Ergens nog een zwervende paprika? Niet zoveel tijd? Of zin? Dan kun je dit proberen. Binnen no-time klaar, vol groenten en met pasta of rijst een prima eind-van-de-week receptje. Vlees of vis of een vegaburger is zo toegevoegd. Gebruik ook gerust restjes sperzieboon of peultjes. Ook lekker. En nu wil ik niet meer horen dat koken zoveel tijd kost!

Snel geroerbakte courgette & paprika

1 eetlepel maïskiemolie, zonnebloem of archideolie
1/2 of hele kleine ui of 1 sjalot, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 of hele courgette
1/2 of hele paprika (rood of geel)
1/4 theelepel gedroogde tijm (eventueel)

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak de ui of sjalot in een paar minuten glazig. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak een aantal minuten tot de groenten bruine randje krijgen. Ondertussen kun je de tijm toevoegen. De groenten zijn klaar als ze beetgaar en mooie goudbruine randjes hebben. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten