03-05-2014

Nananananana nananananana Nacho's!

Met z'n tweeën koken is gezellig. Hoewel ik me altijd prima vermaak in mijn eentje in de keuken, is het leuk om de taken te verdelen (jij snijdt dit, ik dat, roer jij even, dan hak ik wat kruiden). Nog leuker het is samen gespannen wachten op het eindresultaat. Zal het tegenvallen? Of mee? Is die combinatie eigenlijk wel lekker? Niet te vreemd? En als het resultaat dan goed uitpakt (omdat je altijd wel vertrouwen hebt in recepten van die kok), dan kun je er samen van genieten. Double the fun! Dit experiment van nacho's met zoete aardappel en kidneybonen pakte goed uit. Volgende keer wel het recept goed lezen. Want we moesten samen wat geduld hebben toen de oven z'n werk deed. 

Nacho's met bonen en zoete aardappel - naar een recept van Linda McCartney uit Linda McCartney's beste vegetarische gerechten (4 personen)


700 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korianderzaad
1 middelgrote ui, in dunne halve ringen
2 tenen knoflook, geperst
1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 theelepel paprikapoeder
400 gram tomaten uit blik (heel of blokjes)
1/2 middelgrote rode paprika + 1/2 middelgrote groene paprika, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
150 gram tortillachips (minder of meer naar keuze)
flink wat geraspte pittige kaas, bijvoorbeeld boerenbelegen of cheddar
2 eetlepel vers gehakte peterselie of koriander
1 avocado, geschild en in plakken, voor erbij
125 zure room, voor erbij

Verhit een oven voor op 180 graden. Meng de zoete aardappel met twee eetlepels olijfolie, het komijn- en korianderzaad in een grote braadslee. Bak de aardappel in 40-60 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven, maar laat de oven aan.
Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie zachtjes in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, rode peper en paprikapoeder toe. Doe het deksel op de pan en laat alles bakken tot de ui zacht is, in ongeveer 10 minuten, ondertussen af en toe roerend. Voeg de tomaten, inclusief sap en paprika's toe. Laat alles 5 minuten onbedekt pruttelen. Roer de bonen erdoor. Laat alles even inkoken.
Verdeel de chips over een grote, of 4 kleinere, ovenschaal/ovenschalen. Schep het bonenmengsel er bovenop, vervolgens de zoete aardappel en eindig met geraspte kaas (zoveel je lekker vindt). Zet de schaal/schalen in de oven. Bak ze 10 minuten tot alles goed warm is en de kaas gesmolten.
Strooi de peterselie of koriander erover en serveer met de avocado en zure room. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten