28-01-2014

Wrap It Up!

Dan heb je al die hummus, die je vorige week gemaakt hebt, maar wat kun je er allemaal mee. Dit is een voorbeeld van een makkelijk en snel lunchgerecht. Handig om mee te nemen naar het werk. En makkelijk uit te breiden naar een uitgebreide lunch thuis, door wat extra moeite voor de overige vulling te doen. Denk eens aan een 'stel-je-eigen-wrap-samen' lunch met vrienden. Wrapper's delight!  

Hummus wrap - naar een idee van Isa Chandra Moskowtiz uit Appetite for Reduction


1 volkoren wrap
2 à 3 eetlepels zelfgemaakt hummus

De overige ingrediënten zijn variabel:
plakjes kaas
paar blaadjes romaine of little gem sla
1/2 tomaat in plakken
1 eetlepel dressing* naar keuze
losse kikkererwten
of: gegrilde courgette en paprika stukjes, komkommerreepjes, een gekookt eitje, geroosterde zonnebloem of pompoenpitten, gebakken tofu, etc.

Smeer de wrap in met de hummus. Gebruik zoveel als je lekker vindt. Bekleed de wrap daarna met de overige ingrediënten. Bijvoorbeeld eerst de kaas, wat blaadjes sla, de tomaat, een paar kikkererwten en als laatste de dressing. Vouw dubbel, of rol op (gebruik eventueel een cocktailprikker om hem op z'n plaats te houden).

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en wat er in huis of aan restjes over is, kun je eindeloos variëren. 

Eet smakelijk!

* recept voor een smakelijk 'Balsamic Vinegar' dressing volgt binnenkort. Past er uitstekend bij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten