08-04-2014

Kikkererwt en zijn vriendjes

Je hebt een eetafspraak, maar die wordt geannuleerd. Paniek, want het is de laatste dag van de week en je boodschappen staan voor het weekend op de planning. De koelkast klinkt hol. Wat nu? Makkelijk! Trek je voorraadkast open. Blikje hier, halve zak pasta daar. Vis restjes kruiden uit de groentenla. Met dat stompje Parmezaan kun je ook nog wel wat. En voor je het weet kun je eten. Zonder veel moeite zelfs en het ruimt nog op ook. Lang leve voorraadkast koken!

 

(Snelle) pasta met kikkererwten - naar een recept van Hugh Fearnley-Whittingstall uit Veg! (2 personen)


125 gram kleine pasta, zoals orecchiette of ouderwetse macaroni
1 blik kikkererwten, 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden of 1/4 theelepel chilivlokken
flinke kneep citroensap
zeezout
versgemalen zwarte peper
Parmezaanse of andere smaakvolle harde kaas, ter garnering
Verse kruiden (peterselie, basilicum), ter garnering

Breng een pan water aan de kook met een snuf zout. Doe de pasta erbij en kook deze volgens de verpakking (beet)gaar. Voeg in de laatste minuut de kikkererwten toe en kook deze even mee.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op een laag vuur. Voeg de knoflook en chilipeper toe en verhit heel zachtjes, 2-3 minuten zonder dan de knoflook verkleurd. Pas op dat het niet aanbrand. Verhit eventueel de pan en zet uit zodra je de knoflook en chili toevoegt. Haal van het vuur.
Giet de pasta en kikkererwten af. Doe weer terug in de pan en roer de knoflook chilipeper en olie erdoor. Breng verder op smaak met zout, peper en citroensap en garneer met kruiden en kaas. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten