15-09-2012

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.”

Er zijn lunchbroodjes die je doen treuren over het feit dat je onder de middag op de werkplek geen fornuis tot je beschikking hebt. Dit broodje met gegrilde aubergine is er een van.

Gegrilde aubergine & jonge geitenkaas op een ouderwetse snee volkorenbrood

 

1 kleine aubergine
Olijfolie
(gerookte) paprikapoeder 
gedroogde marjolein
2 volkorenboterhammen
jong belegen geitenkaas 
optioneel: 
blaadjes sla
tomaat in plakjes 
peppadew 
etc...
 
Snijdt de aubergine in de lengte in plakken. Smeer deze aan twee kanten in met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en marjolein. Gril deze, terwijl je ze af en toe omkeert, in een hete koekenpan tot ze zacht zijn en mooie bruine grill-randjes hebben. Beleg één volkorenboterham met sla, plakjes jong belegen geitenkaas, in plakjes gesneden tomaat en peppadew and whatever else tickles your fancy en leg de aubergine plakken hierop. Dek af met de andere boterham en snijdt diagonaal door het midden. 

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten