11-09-2012

Life's short. Dessert first.

De enige juiste manier om een blog te beginnen, is met het toetje.

Cake met gepocheerde abrikozen - naar recept van Bill Granger in delicious. magazine augustus 2012


Verwarm een oven voor op 180 graden. Meng 200gr zelfrijzend bakmeel, 100gr polenta, 1 theelepel bakpoeder in een kom. Klopt twee eieren, 200 gr lichtbruine basterdsuiker door elkaar in een 2e kom. Voeg 200 gr yoghurt, 125 ml maïskiemolie, rasp van 2 limoenen toe en meng. Meng de natte en droge ingrediënten. Bekleed de bodem van een springvorm (20cm Ø) met bakpapier en vet de randen in. Stort het deeg in de vorm en bak in de oven tot de cake gaar is (35-40 min). 
Verwarm intussen sap van 1 limoen, 120 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 opengesneden vanillestokje, 3 gekneusde kardemompeulen en 240 ml water in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg 7/8 gehalveerde en ontpitte abrikozen toe en kook deze tot ze zacht zijn (+/- 5 min). Schep de abrikozen uit de siroop en laat uitlekken in een vergiet. Kook de siroop in tot deze iets stroperig is. 
Decoreer de cake met abrikozen en schenk de siroop erover. 

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten