17-09-2012

“Sex is good, but not as good as fresh sweet corn”*

Ik weet niet of het helemaal eens ben met bovenstaande, maar verse maïs, rechtstreeks van de kolf gegeten, heeft wel iets onweerstaanbaars. Het geluid van knappende maïskorrels als je een hap neemt; lekker met je handen kunnen eten; dippen in zoete of peperige sausjes of marinades; hieraan denkend ben ik blij wanneer het weer september is. Gewapend met een scherp mes kun je de korrels ook heel makkelijk van de kolf snijden en zo verse maïs in tal van gerechten gebruiken. Zoals bijvoorbeeld deze faux-mexican zomerse salade.

 Tex-Mex salade. Recept uit Elle Eten nr. 4 2012

 

2 maïskolven
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
200 gr cherry of Tasty Tom tomaten, gehalveerd of in kwarten
3 lenteuitjes, in ringen 
1 avocado, in stukken
sap en rasp van 2 limoenen
1 eetlepel gemalen komijn
druppels tabasco of piri piri saus
1 eetlepel wittewijnazijn
1 eetlepel olijfolie
100 gr feta

Kook de maïskolven ongeveer 10 minuten in ruim kokend water. Giet af, spoel met koud water, en snijd met een scherp mes de korrels van de kolven. Doe de maïs, zwarte bonen, tomaten, lente-ui en avocado in een saladeschaal. 
Meng de limoensap en rasp, komijnpeder, hete saus, witte wijazijn en olijfolie tot een dressing. Schep deze voorzichtig door de salade.
Verbrokkel de feta over de salade en serveer met wat tacochips on the side.
Eet smakelijk.

* deze kop biedt zoveel mogelijkheden tot seksuele toespelingen in dit stukje, maar ik doe het niet. Ik doe het niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten