19-09-2012

I'm a Soup-girl even in Summer...

I'm a soup-girl. Soep eet ik altijd. Zelfs in de zomer. Volle textuur, kruidig en hartverwarmend; zo heb ik soep het liefst. Deze maak ik zodra de eerste verse (sexy!) maïs op de markt ligt.

Summer Lovin' Curried Corn & Veggie Chowder -  Recept van Isa Chandra Moskowitz uit Appetite for Reduction

 

3 maïskolven
750 ml groentebouillon
1 theelepel maïskiemolie
2 sjalotjes, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
4 tenen knoflook, geperst of heel fijn gehakt
1 eetlepel geraspte verse gember
1/2 theelepel (of meer) chillivlokken
1 courgette, in plakken, en die weer in kwarten gesneden
2 eetlepels arrowroot
65 gr bospeen, in plakjes
1 volle eetlepel kerriepoeder
180 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
verse koriander (garnering)
Snijdt met een scherp mes de korrels van maïskolven. Bewaar de kolven. Verhit de maïskiemolie in een grote pan. Fruit de sjalotjes en rode paprika hierin glazig. Voeg de knoflook, geraspte gember en chillivlokken toe en bak 1 minuut mee. Voeg de courgette en de maïskorrels toe en bak ongeveer 3 minuten mee. 
Neem ongeveer 200 ml van de bouillon apart en mix daar de arrowroot doorheen tot deze is opgelost. Voeg dit mengsel aan de pan toe met de rest van de bouillon. Voeg de bospeen en kerriepoeder toe. Breng aan de kook, breek de bewaarde kolven in stukken en voeg deze toe. Laat 20 minuten koken. 
Verwijder de kolven. Meng de kokosmelk en het limoensap door de soep. Pureer ongeveer de helft van de soep apart in een blender of met staafmixer in een maatbeker (hittebestendig). Schenk het gepureerde deel weer bij de rest van de soep en warm nog even door.
Serveer de soep met verse koriander.

Eet smakelijk!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten