07-10-2012

Banana Bread Sunday

Veel te rijpe bananen vragen om maar een ding (vooruit eigenlijk twee): bananenbrood (de andere is smoothie). Zondag is altijd een fijne bakdag, maar in mijn christelijke gemeente moet je wel zorgen dat je meel, boter en ei op voorraad hebt. Want supermarkten zijn des zondags keurig gesloten. Maar mocht je dan toevallig alles in huis hebben, dan is bananenbrood bakken een ideale manier om de zondag ochtend mee te vullen. En dan zweven er de rest van de dag nog zoete, bijna tropische aandoende bakgeuren door je huis.

Bananenbrood met Kokos - Recept Mark Bittman uit De Dikke Vegetariër

 

8 eetlepels boter
190 gram bloem
60 gram volkorenmeel
1 theelepel zout
1,5 theelepel bakpoeder
150 gram suiker 
2 eieren
3 overrijpe bananen, tot puree geprakt
1 theelepel vanille-essence
75 gram fijngehakte walnoten of pecannoten
35 gram geraspte kokos

Verwarm een oven voor op 180 graden. Neem een brood/cake vorm van 20 cm en vet deze in met boter of bakspray.
Meng de bloem, meel, zout, bakpoeder en suiker goed door elkaar. Klop de boter romig met een mixer en meng de eieren en bananen erdoorheen. Roer de natte door de droge ingredënten tot alles gemengd is. Klontjes zijn niet erg. Roer de vanille, noten en kokos door het mengsel.
Stort het beslag in de bakvorm en bak het brood in 45-60 minuten tot het mooi bruin kleurt en een saté prikker er vrijwel schoon uitkomt. Bak zo nodig nog iets langer. Bananenbrood is altijd iets vochtig, hoewel ik deze versie mooi droog kreeg. Laat het brood 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je deze er (eventueel) afhaalt. 

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Afgelopen weekend dit recept weer eens gemaakt, maar ik had geen walnoten in huis. Ben er nu achter dat dit brood ook heel lekker is met een mix van hazelnoot en amandel in de plaats!

    BeantwoordenVerwijderen