09-10-2012

“Listen to your broccoli and it will tell you how to eat it”

Broccoli is een groente waar je wat mij betreft maar heel weinig mee hoeft te doen. Even stomen, wat witte of zwarte peper erover en ik vind het al lekker. Typisch een groente die ik ergens bij serveer. In dit pasta gerechtje krijgt broccoli echter de hoofdrol die hij verdient. Weliswaar een simpele pasta, maar aan broccoli hoef je ook weer niet teveel te doen.




Pasta met Broccoli en Walnoot - Recept uit 101 Veggie Dishes (4 personen)



350 gram spaghetti
225 gram broccoli, in roosjes (steeltjes kunnen in kleine stukje mee)
4 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
1 knoflookteen, fijngehakt
50 gram walnoot, grof gehakt
50 gram witte broodkruimels *
1/2 - 1 theelepel chilivlokken
1 eetlepel walnootolie


Kook de spaghetti volgens de verpakking. Kook in de laatste 5 minuten de broccoli mee. Als je verse pasta gebruikt (die een korte kooktijd heeft) blancheer dan de broccoli 5 minuten in een pan ruim kokend water. 
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak in ongeveer 2 minuten zacht. Voeg de walnoot, broodkruim, chilivlokken en walnootolie toe en roerbak zachtjes tot de kruim goudbruin kleurt.
Giet de pasta en broccoli af en stort terug in de pan. Roer de overgebleven eetlepels olijfolie er doorheen. Voor het serveren kun je het walnootmengel in de pan met pasta roeren en daarna opscheppen, of eerst de pasta in borden serveren en het mengsel eroverheen strooien. 

Eet smakelijk!

* ik gebruik voor het gemak deze, maar je kunt ook zelf wit brood (uit)drogen en verkruimelen.

1 opmerking:

  1. Voor degene die wilt weten hoe je de salade op de foto maakt:

    Gewoon wat gesneden rode paprika, courgette en tomaat een paar minuten roerbakken in wat olijfolie. Beetje zout en peper erover en klaar. De hoeveelheid hangt af van hoeveel trek je hebt.

    BeantwoordenVerwijderen