30-10-2012

Wortel op je brood?!

De eerste keer dat ik humus had was een jaar of 6 geleden bij mijn toenmalige huisgenoot die het graag en vaak zelf maakte. Voor een vega of vegan kan humus een openbaring zijn. Zuivelvrij hartig broodbeleg. Eindelijk eens iets anders dan pindakaas. Meestal wordt humus met kikkererwten gemaakt, maar deze variant heeft wortel als basis. En natuurlijk tahina, de sesampasta. Onmisbaar bij het maken van humus. Erg lekkere variant waarvoor je wel even een uitstapje moet maken naar een Turks/Marokaanse supermarkt voor de juiste ingrediënten. Go explore! En binnenkort een tuinbonen variant.

Wortelhumus - Recept van Nadia Zetouali & Merijn Tol uit delicious.magazine november 2012 (4-8 personen)


400 gram worteltjes/bospeen, in stukjes
halve teen knoflook
150 milliliter witte tahina*
citroensap
frisgroene olijfolie
pul biber*

Breng de worteltjes met een laagje water aan de kook en kook tot ze gaar zijn (zo'n 10-15 minuten). Laat ze uitlekken en afkoelen. Pureer de wortel met de knoflook en tahina met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. 
Schep om te serveren op een bord of in een kom en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat pul biber overheen. Serveer met pita, Libanees of ander brood. 

Eet smakelijk!

* beiden te koop bij Turkse / Marokaanse supermarkten of Natuurwinkels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten