20-05-2014

Gek op geitenkaas!?

Er bestaan twee soorten mensen. Zij die van geitenkaas houden. En zij die er niet van houden. In mijn familie is het toevallig niet gelijk verdeeld, laten we zeggen 1/3 voor. Jammer, want koken met geitenkaas voor het gezin zit er niet in. Maar alleen, of samen met een andere liefhebber, valt er heel veel te genieten. Geitenkaas is zout, romig en heeft een sterke, typische smaak en geur die zich alleen laten omschrijven als 'geitenkaas-achtig'. Sommige dingen kennen lenen zich niet voor beeldspraak... Met geitenkaas maak je van de meest fantastisch makkelijke pasta recepten die ik ken. Jaren geleden uit een Allerhande gehaald en nooit meer vergeten.
  

Pasta met geitenkaas en munt - naar een recept uit Allerhande nummer 3, 2006 (4 personen)


300 gram penne of tagliatelle
ongeveer 65 gram pijnboompitten
200 gram zachte geitenkaas (zonder korst), verbrokkeld
200 milliliter droge witte wijn
2 sjalotjes, gesnipperd
250 milliliter slagroom
15 gram verse muntblaadjes, in reepjes

Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een bord.
Breng de wijn en sjaloten in een grote koekenpan aan de kook. Laat het vocht op hoog vuur ongeveer voor de helft inkoken. Schenk de room erbij en warm de saus 2-3 minuten door. Neem de pan van het vuur en roer ongeveer de helft van de geitenkaas en munt door de saus.
Schep de pasta door de saus en serveer het gerecht in diepe borden. Garneer met de rest van de geitenkaas en munt en strooi de pijnboompitten erover heen. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten